Internet of Things

Internet of Things

Het internet wordt over de hele wereld gebruikt door mensen om informatie te zoeken, zaken te doen en te communiceren. Maar ook objecten kunnen het internet gebruiken: denk maar aan de energie- en productiesector, waarbij zogenaamde M2M (of machine-to-machine) communicatie toegepast wordt.

Het internet wordt ook steeds meer gebruikt door alledaagse objecten om in verbinding te staan met de Cloud. Het resultaat: The Internet of Things (of internet der dingen). Naar schatting zijn er al zo’n 1,9 miljard toestellen verbonden met het Internet of Things.

Toepassingen voor The Internet of Things

the internet of things

De bewegings- en activiteitenmeters zij tegenwoordig één van de meest opvallende apparaten voor consumenten die een voorbeeld zijn van hoe The Internet of Things werkt. De Nike FuelBand, de portable computer Google Glass en verwarmingssysteem British Gas zijn daar enkele van. ASICS is een producent van sportkledij- en schoenen, en heeft Salesforce toegepast om een website te maken voor Support Your Marathoner. Elke keer dat een strip op de schoenen van de loper gedetecteerd werd, waren er aanmoedigingsberichten te zien op een groot scherm langs de weg!

De groei van het Internet of Things

Het Internet der dingen is continu aan het groeien. Tegen 2020 wordt verwacht dat tot wel 75 miljard objecten deel zullen uitmaken van het netwerk. Van slimme fotolijsten tot armbanden en zelfs medische apparatuur – de mogelijkheden zullen oneindig zijn.

De mogelijkheden

Het spreekt dus voor zich dat met dit netwerk heel wat gedaan kan worden. Zo kunt u nu al profiteren van dit concept door uw producten helemaal zelf een diagnose te laten uitvoeren of onderhoudsrapportages op te laten stellen.

Van harde schijven tot vliegtuigen en auto’s, The Internet of Things geeft toestellen de mogelijkheid om fouten te analyseren of aan te geven wanneer een bepaald onderdeel aan vervanging toe is. Alle gegevens worden hierbij trouwens meteen doorgestuurd naar uw CRM-systeem.

Het voordeel is dat u niet langer hoeft te wachten tot een toestel het laat afweten. Intelligente objecten gaan zelf fouten opsporen, die doorgeven aan technical support en tenslotte zelf zoeken naar oplossingen. Of het nu gaat om het bestellen van extra onderdelen of de aanvraag van een nieuw toestel, alles kan – en de klant merkt er helemaal niets van!

Waarom The Internet of Things gebruiken bij Innovatieve Elektronica Ontwikkeling?

Relaties met klanten werden tot voor kort nog steeds opgebouwd met telefonisch en persoonlijk contact. Ook de communicatie tussen fabrikant en klant ging niet altijd van een leien dakje aangezien het niet rechtstreeks gebeurde. Vaak zorgde de lange weg tussen vertegenwoordigers, verkopers, en afdelingen ervoor dat er heel wat onduidelijkheid en zelfs ontevredenheid bij klanten ontstond. Dankzij The Internet of Things bestaat er nu veel meer inzicht over het klantgedrag en hoe klanten producten gebruiken – en dat geeft u natuurlijk een stapje voor!

Gebruik The Internet of Things om het beste uit uw klantenrelaties te halen!

Meer inzicht nodig in de relaties met uw klanten? The Internet of Things biedt alle mogelijkheden om klanten beter te begrijpen en bedrijfsprocessen te optimaliseren!