Smart industry

Smart Industry

Smart IndustrySmart Industry – of Industry 4.0 – is een relatief nieuwe term en werd bedacht door het TNO en FME, een onderzoeksinstituut en werkgeversorganisatie. De oorsprong van het concept is te vinden in Duitsland, en het gaat om een manier van ICT toepassen om zo de maakindustrie efficiënter te maken.

Industry 4.0 is dus de voorloper van Smart Industry. Zo wordt in Duitsland altijd gezocht naar manieren om ICT beter te benutten binnen bepaalde bedrijven. De productie van middelen vindt steeds vaker in zogenaamde los-vaste coöperatieve verbanden plaats. ‘Big Data’, het internet of ‘Everything’ bieden de mogelijkheid om iedereen en alles met elkaar te verbinden. Of het nu gaat om robotisering, 3D printing, artificial intelligence of cloud computing, er is een Smart Industry voor.

De impact van smart-industry

De effecten van Smart Industry vallen niet te onderschatten. Zo zorgen de innovaties en het delen van kennis in netwerkverband op diverse platforms ervoor dat er snel geschakeld kan worden en heel wat nieuwe toepassingen de kop opsteken. De veranderingen die teweeg worden gebracht hebben een effect op alle fases van het productieproces. Ontwerp, assemblage, after-sales, allemaal worden ze beïnvloed. Productieprocessen kunnen niet enkel efficiënter ingericht worden, het word eenvoudiger om op maat gemaakte producten te fabriceren. Daarbij ontstaan ook totaal nieuwe kansen en verdienmodellen!

De kansen van Smart Industry

De kansen van Smart Industry zijn oneindig. Welke bedrijfsstrategie ook wordt gehanteerd, Smart Industry draagt bij aan het succes. Of een bedrijf nu meer klanten wil werven, producten aanbieden tegen de laagste prijs of de relatie met klanten wil verbeteren, alles wordt gemakkelijker met smart-industry.

Bedrijven zijn continu op zoek naar manieren om het productieproces te optimaliseren, afval te verminderen, de feedbackloop met klanten te verbeteren en producten te verfijnen. Dit kan allemaal dankzij smart-industry!

Het ontdekken van trends

Als een bedrijf streeft naar zo laag moeilijke kosten, dan kan de samenwerking binnen de keten verbeterd worden. Daarbij is het belangrijk om de productiviteit van werknemers te verhogen en het productieproces vlotter te doen verlopen. Is het hoofddoel echter ‘customer intimacy’, dan staat het onderhouden van contacten met klanten dan weer centraal. Op die manier kunnen Big Data analyses gemaakt worden en trends ontdekt worden in het klantgedrag. Als daar dan wordt op ingespeeld, dan kan je enorm veel succes bereiken binnen een korte tijd. En dat is precies waar Smart industry om draait!

Smart Industry, een stapje verder bij Innovatieve Elektronica Ontwikkeling

Smart Industry wordt een steeds meer onmisbaar aspect bij het bedrijfsleven van vandaag, en een goede applicatie van het concept is dan ook belangrijk. Dankzij een jarenlange ervaring worden tal van mogelijkheden beschikbaar op het vlak van de ontwikkeling van elektronica. Innovatieve Elektronica Ontwikkeling legt zich toe op het hele proces, van de vorming van ideeën tot de productie.